dilluns, 7 de març del 2011

L'ull és un òrgan que detecta la llum, per la qual cosa és la base del sentit de la vista.

Es compon d'un sistema sensible als canvis de llum, capaç de transformar aquests en impulsos elèctrics. Els ulls més senzills no fan més que detectar si els voltants estan il·luminats o foscos. Els més complexos serveixen per proporcionar el sentit de la vista.

Els ulls compostos es troben en els artròpodes (insectes, aràcnids, miriàpodes, crustacis, etc.) i estan formats per moltes facetes simples que donen una imatge en mosaic, no imatges múltiples, com sovint es creu.

En la majoria dels vertebrats i alguns mol·luscs, l'ull funciona com una càmera, projectant imatges en la retina, on la llum es transforma, gràcies a unes cèl·lules anomenades fotoreceptores, en impulsos nerviosos que són traslladats a través del nervi òptic al cervell.



Il·lusions òptiques que enganyen els teus sentits

Les nostres idees i pensaments són un reflex de la realitat del món. Tota la informació que tenim ens arriba a partir d'un estímul extern, el qual percebem gràcies al sistema sensorial (vista, oïda, tacte, olfacte i gust). La informació que filtrem amb els nostres sentits passa posteriorment a ser processada i modificada pel nostre cervell, per ser compresa i emmagatzemada mitjançant els símbols i el llenguatge, en el cas dels éssers humans.

Però... què passa si els nostres sentits ens enganyen? A continuació podràs veure una sèrie d'efectes òptics que no són el que semblen.

He aqui alguns exemples