dimarts, 30 de novembre del 2010

Classe 3 en el Vapor

Hola Som Ismael i Cristian i les nostres classes són dimarts i dijous 11:30 a 13:00

Avui a las classe era 5 alumnes.
  • El Cristian ha fet exercicis amb el Microsoft office Excel i també exercicis de mecanografia amb el programa Typing Master Pro.
  • Y jo Ismael m'he posat amb el altres explicant com anava el teclat. Fem exercici am el bloc de notes practicant tot el que havia après.
  • També exercicis de mecanografia amb el programa Typing Master Pro.

dijous, 25 de novembre del 2010

Classe 2 En el Vapor

Hola soms Ismael i Cristian i les nostres classes son de dimarts i dijous 11:30 a13:00

Avui dijous 25 de noviembre 2010.

Avui en la classe èrem més persones: eran 5 persones.

  • El Cristian s'ha posat amb les dues persones que sben d'informàtica i han fet el tractament d'informació. Canvi d'estil, diagrama piramidal,. Tot en Microssoft Office Word.
    També exercicis amb el ratolí.
  • I jo m'he posat amb les 3 persones que no sabien res d'informàtica. Han fet exercicis amb el ratolí amb l'enllaç que us donaré per si vosaltres voleu practicar:
    http://www.pbclibrary.org/raton/mousercise.htm
    I els he ensenyat el teclat numèric
    i han fet exercici amb la calcualdora de Windows, amb el ratolí i el teclat numèric.

dimecres, 24 de novembre del 2010

Classe 1 en el Vapor de Informatica

Hola som Ismael i Cristian i les nostres classes son de 11:30 a 13:00 en el Centre El Vapor.

Les Classes van començar el dimarts 23 de novembre.

Van ser 4 persones. 3 ja van fer un curs d'informàtica i la quarta no sabia res d'informàtica.

  • Vam fer un repàs al fet que era el maquinari i els components del maquinari (Hardware), i també repàs al Programari (Software), I a Windows (Icones, accessos directes, El meu Pc, Els meus documetos, paperera, barra del menú, el menú inici, tots els programes. ),I com exercici fer una carpeta i canviar el nom.
  • El Cristian es va posar amb els que sabien d'informàtica buscant informació per internet, fer copiar i enganxar a document del WordPad i guardant el document.
  • I jo Ismael vaig estar amb el qual no havia tocat cap ordinador. Li vaig estar ensenyant com agafar el ratolí perquè vagi més solt exercicis amb el Mouse Trainer, I el Solitari joc que va ja instal·lat amb Windows. També li vaig ensenyar la barra de títols, perquè pugui tancar una finestra, minimitzar, maximitzar o restaurar.
Us esperem a la següent classe.

divendres, 19 de novembre del 2010

Classe 8 Iniciacio Can Folguera

Hola. Som Ismael i Mario i les nostres classes són dimecres i divendres de 9:30 a 11:00 hores.

  • Han après una mica la Introducio de Internet.
  • Han buscat informacio per el Google.
Us deixo un video explicatiu.



dijous, 18 de novembre del 2010

Classe 7 Iniciacio 1 Can Folguera

Hola. Som Ismael i Mario i les nostres classes són dimecres i divendres de 9:30 a 11:00 hores.

Avui en la classe:
  • Han après on és la Carpeta del meus Documents i per a què serveix.

  • Han après a Crear Carpetes.

  • Han Après a Copiar, Retallar, Enganxar...
Us poso un video explicatiu.



dimecres, 17 de novembre del 2010

Classe 5 de Iniciacio 1 Can Folgura

Hola Som Ismael i Mario i les nostres classes són dimecres i divendres de 9:30 a 11:00 hores.

En aquesta sessió:
  • Per Primera vegada van obrir al Microsoft of fice Word, el proc essador de textos.
  • Vam explicar les eines del Word.
  • Vam escriure un fagment de D on Quixot i li vam donar format.

dimarts, 16 de novembre del 2010

Desena sessió d'iniciació a la informàtica (nivell II)

Aquí hi tornem a ser Lídia i Alberto en la nostra última sessió d'iniciació a la informàtica a Can Folguera.

Aquesta sessió va ser curteta, ja que el que vam fer va ser fer un petit repàs de tot el que vam fer, o almenys gairebé tot.

I bé, el que més vam fer és fer servir el "Excel" per veure si se'ls hi havia quedat els conceptes principals del programa i poca cosa més. Gairebé al finalitzar la classe, en Joan els va dir que hi havien més classes a les quals es podrien apuntar, per si els interessa aprendre més coses sobre l'informàtica, i també els comentem que per novembre es farien unes classes molt semblants a les que han fet en Can Folguera, que aquestes altres clases es faran al centre cívic el Vapor, així que els demanem els números a aquelles persones que estarien interessades en tornar-se a apuntar per si volguessin poder practicar més el que han après en aquest curs.

I res més per explicar ja que no va donar temps a més.

Aquí finalitza el curs de l'Aula Connect @ 't.

Fins una altra!


dimecres, 10 de novembre del 2010

Novena sessió d'iniciació a la informàtica (nivell II)

Aquí estem de nou Lídia i Alberto, en la nostra penúltima sessió d'iniciació a la informàtica de segon nivell.

Seguim amb el programa "Excel".

En aquesta sessió els vam fer fer un pressupost. Però com sabem que mai van usar el excel, els guiem pas a pas per fer-ho bé.

Comencem per posar-li un títol. Perquè seguissin totes el mateix ritme, els anem dient en què cel·la anirem posant els textos, les fórmules, etc. Tot seguit els diem que posin en dues cel·les diferents la paraula "Ingrés X", la X és amb referència a un número, ja que en una es posa l'1 i en l'altra es posa el 2. En altres cel·les es posaven altres paraules o frases fent referència a les despeses en general. Un cop fet això, els vam fer fer que pintessin de fons en algunes cel·les específiques. Un cop tenim fet l'estructura del document, per no perdre el que ja han fet, els diem que el guardin.

Un cop guardat seguim amb les fórmules. Els diem que sumin les quantitats dels ingressos, i fem que posin el total en una cel·la. A continuació els diem que facin la suma de les despeses, sempre fent-l'ho en base de fórmules, no a través de la calculadora, ja que d'això es tracta l'"Excel", de fórmules. I un cop acabades les sumes dels ingressos i de les despeses, els diem que les despeses se l'hi resten als ingressos, com si no, fent una fórmula de "Resta".

I d'això tracta l'examen, de fer un pressupost amb el programa "Excel". Sense més dir-vos que la propera sessió ja serà l'última de Can Folguera, però això no vol dir que sigui la nostra última classe de dinamització, sinó que finalitzarem el curs que es fa a l'Aula Connect@'t.

Fins la propera!

dimarts, 9 de novembre del 2010

Vuitena sessió d'iniciació a la informàtica (nivell II)

De nou estem Lídia i Alberto.

En aquesta vuitena sessió vam començar amb el tema de "Excel".

En Joan els va donar una petita introducció del programa Excel, per què s'utilitzava, què es pot fer, encara que les funcions les va explicar l'Alberto, les bàsiques de sempre, com les que estan en el programa "Word", com ho són la Negreta, la Cursiva, el Subratllat, la mida de lletra, el tipus de lletra, etc.

Un cop explicades les funcions, en Joan es va anar un moment, i per no perdre el temps, a l'Alberto se li va pasar pel cap dir com posar un "WordArt", el que és el mateix, un títol que tingui format, és a dir, detallat. Jo els vaig dir que si un cop havien donat a "Aceptar" en el títol, per canviar la mida o el tipus de lletra o el que estava escrit, calia donar-li doble clic amb el botó esquerre sobre el títol, i d'aquesta manera, s'obrirà la finestra que ens va sortir el primer cop que vam efectuar el "WordArt" i podrem modificar el títol de nou.

Aqui us deixo una imatge perquè es vegi com és el "Excel" detallant les seves funcions més bàsiques:



Com va trigar una mica més a venir en Joan, l'Alberto em va dir que podria començar a explicar les fórmules bàsiques, ja que al cap i a la fi era el que havia de fer, així que els vaig explicar com fer la suma, la resta, multiplicar i dividir. Aquí els alumnes es van liar una mica ja que no entenien ben bé per a què els podria servir fer aquestes fórmules si per sumes i restes ja tenien la calculadora, però és el que tocava fer, explicar-los les fórmules bàsiques, així que van acabar fent les fòrmules però sense acabar d'entendre com es fan. Però com quan va venir en Joan, quan estava mig explicant les fòrmules i va veure que no ho entenien bé, es va posar a acabar ell d'explicar-les.

I aquesta va ser la vuitena classe de dinamització.

Fins la propera!

dilluns, 8 de novembre del 2010

Setena sessió i última d'introducció a l'informàtica.


Tornem a ser en Sergi i en Gio.

Ja hem acabat els cursos aquí a la Creueta nova i per ser l'última classe els hi hem proposat avui ensenyar pàgines web d'entreteniment. Per exemple, hem anat al Youtube perquè sàpiguen que allí poden trobar vídeos del que vulguin. Després a la Wikipedia per trobar informació de tot el que vols.

També els hi hem ensenyat el traductor. Ja els hi hem dit que no tot està ben traduit sol fallar bastant però si troben alguna pàgina en àngles que la puguin traduir. Ja cap al final ens han fet una foto de grup i us la posarem aqui per que la pogueu veure.

Fins la propera!

Setena sessió d'iniciació a la informàtica (nivell II)

Aquí estem una altra vegada l'Alberto i la Lidia.

Desprès d'un dia una mica diferent, avui hem fet una prova per avaluar els alumnes i els seus aprenentatges durant el curs.

La prova tractava en donar un esboç amb certa dificultat a l'hora de posar les imatges i etsructuren un text d'una forma específica, tal i com posa a la prova. En general ha sortit bastant bé, tots els alumnes no han tingut problemes a l'hora de estructurar els texts i col·locar las imatges on corresponia.

La pròxima classe ja començarem a tocar un nou programa també de la companyia de microsoft , el programa Excel, una gran eina de treball.

Fins la propera sessió!

divendres, 5 de novembre del 2010

Curs d'iniciació a l'informàtica. Última sessió.

I ja ha arribat l'últim dia del nostre primer curs com a dinamitzadors. Som el Cristian i la Vero.

Avui ens hem acomiadat dels nostres alumnes fent una classe més dinàmica. Els hem presentat Internet.


Per començar els hi hem explicat què és internet i què són els navegadors i com utilitzar-los. Els hem presentat Internet Explorer i Mozilla Firefox. Hem explicat les diferències de cadascun i hem comentat alguns navegadors que poden fer servir, com ara el Opera, el Google Chrome, Safari...


Desprès hem fet servir el Google, explicant per a què serveix i com poden fer diferents recerques (La Web, imatges, ...). Com activitat han fet ells mateixos una recerca. Han provat per la Web i per imatges. Un cop a imatges, han entrat en la web i han après a guardar una imatge d'internet.


Desprès d'aquesta mini pràctica, els hem ensenyat com guardar una pàgina a Favoritos (I. Explorer) o a Marcadores (Modzilla).

A més per fer una mica més entretinguda l'estona que faltava els hem fet entrar a youtube i els ha agradat això de poder veure els videos que ells vulguin a travès de la Xarxa.

Per finalitzar els hem donat uns consells sobre com evitar alguns dels perills que tè internet, sobretot pels nens petits o perills de la privacitat.

En els últims vint minuts han estat omplint un full de valoració del curs que els hi hem donat. Un cop han entregat els fulls omplerts, per guardar en record aquest curs ens hem fet una foto de tot el grup. Gràcies Sergi per fer la foto :)


Nomès ens queda dir que moltes gràcies per haver participat en aquest curs, com alumnes heu estat de maravella. Com dinamitzadors d'aquest curs ens acomiadem de vosaltres, però esperem que ens tornem a trobar.

Curs d'iniciació a l'informàtica. Sisena sessió.


De nou estem aquí escrivint la nostra sessió del curs, el Cristian i la Vero.

Avui la classe ha estat molt bé de fer activitats. Com anem fent des de la segona sessió en la primera mitja hora hem estat dedicant el temps en fer una activitat de recordatori del word. Aquest exercici constava en que els hi hem plantejat una situació i a partir d'això ells han hagut d'escriure una mini historieta fent modificacions de format, utilitzant les eines que van fer servir durant les setmanes anteriors.


Desprès hem continuat amb una sessió teorico-pràctica, explicant el programa Excel. Perquè no es tornès avorrit han anat fent una activitat. L' activitat era que copiessin un horari de gimnàs que els hi hem passat en paper. Havien de possar els bordes, cambiar el format i posar-li colors. Deixem l'exercici posat.

Al finalitzar la classe, els comentaris han estat molt diversos, alguns deien que veuen més fàcil el Excel que no el Word i altres al contrari, sembla que els ha costat més el Excel. Però com sempre els anem incentivant a que vagin practicant i que no ho deixin.


Avui el temps ha anat justet, però ens ha donat temps a fer tot el que volíem. Teniím preparada una estoneta de Typing Master però no hem tingut ni cinc minuts.

La propera sessió, és a dir, l'última ja, parlarem d'internet. Però aixó només es una introducció. En el proper post ja us explicarem.

Fins dijous!


Sisena sessió d'introducció a l'informática.


Som Sergi i Giovanni, un altra setmana més aquí i aquesta ja la última. Pero bé, que no acabem aquí i seguirem.

Avui ja els hi hem dit que s'ha d'aprofitar el que queda i res hem fet de nou mecanografia (uns 15 minuts) perquè encara els hi costa bastant. Després els hi hem fet una activitat de buscar al Google informació de Michael Jackson amb 2 imatges i donar-li format al document Word, després enviar el document per correu electrònic entre ells.

També han portat cadascú un pendrive i els hi hem copiat el TypingMasterPro perquè puguin practicar a casa, ens ho han demanat i ens sembla bé que tinguin ganes de practicar.

Després també als ultims minuts si tenen conflictes doncs els hi solucionem o els hi donem els nostres consells. També hem buscat a Google informació, hem vist la wikipedia, els hi hem donat una mica de consells de com buscar informació a internet, etc.


dijous, 4 de novembre del 2010

Sisena sessió d'iniciació a la informàtica (nivell II)

De nou estem aquí Lídia i Alberto per explicar, com sempre, les classes de dinamització.

De nou estem amb el Word. Seguim amb les funcions de "Copiar" i "Enganxar" d'un text d'una pàgina web, a un document Word, i també a com agafar imatges d'aquest mateix i posar-les en el Word. Se'ls va explicar que si ho seleccionaven tot, Word ho posaria d'una manera que no quedaria tal i com es veu en el Wikipedia, així que se'ls va fer seleccionar tot, des del títol fins al text inclosa la imatge. I com era d'esperar, Word ho va posar com va voler, així que ens limitem a explicar com fer aquests petits canvis de la imatge, com traslladar d'un lloc a un altre, a canviar-li el disseny de la imatge, així que perquè veiessin com executar la funció, els deixaran que a sobre de la imatge fessin clic amb el botó dret, i en la nova finestreta que apareixia, sortirien unes opcions, de les quals haurien de donar-li a la que posa "Format d'imatge ...", un cop feta aquesta funció, els vam dir que apareixerà una nova finestra, i d'aquesta, haurien de passar a donar-li a la pestanya disseny, que és on és aquesta funció per a canviar la forma d'imatge.

Els vam dir perquè veiessin la prova que li donessin on posa "Quadre", un cop seleccionat el que ens interessa, només havien de donar-li clic a acceptar amb el botó esquerre i s'efectuarà l'acció seleccionada.

Aquesta sessió es va basar només en això, ja que com els costava seguir, ja que no passaven d'aquí, però amb una mica de paciència i esforç, tots ho van fer.

I fins aquí la explicació d'aquesta sessió.

Fins la propera!