dilluns, 25 d’octubre del 2010

Curs d'iniciació a l'informàtica. Cinquena sessió.

Ja som aquí, un dijous més, el Cristian i la Vero. Avui ha estat la cinquena classe que hem fet i sembla mentida que ja hem passat l'equador de les sessions d'octubre. Ja nomès ens queden dues classes més... quina llàstima.

Avui per començar, hem fet una altra cosa diferent a lo que venim fent sempre, que és l'estona de repàs. Mentres venien tots els alumnes, hem presentat el programa de mecanografia, Typing Master. Sembla que els hi ha agradat, encara que la manca de costum els hi feia mal als canells. Així ha estat la primera mitja hora de classe.


Desprès com vam deixar una activitat penjada, la del text d' Alícia en el País de las Maravelles, els hem demanat que l'acabessin. Ho han fet molt bè, però degut a la poca quantitat de sessions, hem d'anar una mica per feina, així que els hem recomanat que no es limitin a nomès els exercicis a classe, si no que practiquin a casa si poden i els hem animat a que continuin fent cursets d'informàtica. Per que practiquin els hem passat uns apunts, que han completat avuí, desprès de la pràctica, amb unes petites notes que els hi hem possat a la pissarra.

Quan han acabat de tot, ens ha sobrat uns quinze minuts, com tampoc ens donava per començar Excel, han estat fent una mica de mecanografia amb el Typing Master.

La propera sessió serà dimarts, així que ja ens veiem la setmana que ve. Salut!

Curs d'iniciació a l'informática. Cinquena sessió.


Avui som Sergi i Cristian, perque el Giovanni avui no ha pogut venir i llavors el Cristian m'ha dit "vols que t'ajudi?".

Ha sigut una mica de descontrol la classe d'avui perquè ha vingut un alumne que va venir solament la primera classe i avui ha entrat bastant "a saco" i clar ens ha descontrolat la classe que portàvem.

He fet un document Word, un text amb diferent aspecte, amb vinyetes, un paràgraf de color vermell, el títol subrallat i uns altres paràgrafs centrat o alineats, els hi hem fet fer copiar tot el text i posar-lo igual que estava a l'original amb tots els retocs. També els hi hem passat un power point sobre els pendrive que he fet, hem fet uns exercicis de com obrir el pen, com copiar del pen a l'ordinador, etc..

I ja per acabar em resolt uns quants dubtes que tenien.

divendres, 22 d’octubre del 2010

Cinquena sessió d'iniciació a la informàtica (nivell II)

De nou estem aquí Lídia i Alberto!

En aquesta sessió seguim amb el Word. Però també vam entrar una mica per Internet. Però això ja va ser gairebé al final de la classe. Així que tornem a això del Word. Vam fer un petit repàs del que era cada cosa, com ho és la negreta, la cursiva i el subratllat, el tipus de lletra, la mida de lletra, etc., i un cop fet això, vam passar a explicar el que és el marge , o també conegut com "Sangria". Perquè veiessin que no sempre ha de ser el mateix marge, que el podem modificar al nostre gust. També els vam explicar que si feiem un clic dins del marge al número dos per exemple, en donar-li al botó de "Tabulador" de el teclat, el curs es desplaçaria deixant un marge de dos centímetres. Més que res perquè és el correcte fer això que no anar donant-li a la "Barra espaciadora" del teclat.

Com se'ns va oblidar dir en l'última sessió que guardessin el document que van començar en la seva carpeta, ens va venir molt bé perquè posessin en pràctica això de moure / arrossegar ja siguin carpetes, arxius, imatges, etc., d'un lloc a un altre , com no, usant el "Explorador de Windows". Així que com sabia que a algú li costaria una mica, els vaig guiar a tots perquè no es perdessin o no posin el document a la carpeta que no correspongui. Un cop fet això, se'ls va dir que tanquessin totes les finestres, ja que anàvem a entrar a internet per anar a la pàgina web de "Wikipedia" per seleccionar un text, copiar, obrir el Word, i un cop obert el Word, enganxar el que em seleccionat del "Wikipedia".

Un cop fet això, se'ls va dir de posar un títol al document a dalt de la fulla, canviar la mida, centrar-lo i posar-lo en subratllat. També vam fer alguna modificació del text, perquè vagin repassant i veient les eines que hi ha i ja com ens vam quedar sense gaire més temps, ja els dir que guardessin el document en la seva carpeta i ja podien anar plegant l'ordinador, tancant la torre i el monitor.

Aqui us deixo una imatge de com és un document Word, senyalitzant quines són les eines que més s'usen i com es diu cada una d'elles:



Així que aquí va finalitzar la cinquena sessió d'informàtica. Així que com en cada entrada del bloc, Només queda dir, Fins la Propera!

dijous, 21 d’octubre del 2010

Curs d'iniciació a l'informàtica. Quarta sessió.


Hola, tornem una sessió més el Cristian i la Vero.

En aquesta sessió, com sempre, hem començat fent un repàs de la classe de dijous passat. Els hi vam demanar als nostres companys que donen la classe abans que nosaltres, que no ens deixessin els ordinadors encesos. Així que gràcies a que estaven apagats han hagut de posar-los en marxa. Els hem fet reiniciar per tornar a engegar. Han creat una carpeta i han estat escrivint un petit document (el que vulguessin) en WordPad.

Per començar la lliçó, desprès de fer la pràctica d'escriure, els hem explicat el bàsic per donar format a un text. La negreta, el subratllat, la cursiva, els botons d'alineament, etc.


Volíem passar al Word d'Office, però per que no haguessin de tornar a escriure, hem aprofitat per explicar el copiar-tallar-enganxar (i tambè el desfer), de totes les maneres que es pot fer, amb el teclat, amb el ratolí i amb els menús del programa.


Han tallat i enganxat el text que havien fet del WordPad, al Word d'Office. Els hi hem explicat les diferències entre els dos programes i les opcions extres que porta el programa de Micorsoft.


Per posar en pràctica tot això, els hem passat una activitat, que constava de un petit pàrraf del conté Alicia en el País de les Maravelles on es veu que s'ha utilitzat tot el que els hi hem explicat sobre el format. Havien d'escriure el text i donar-li format tal qual se'ls hem presentat. Deixem el text, per si algú el vol utilitzar:

"
- ¡Ah!, pues ahí está el problema —dijo el Sombrerero—, el tiempo no soporta que lo marquen ni que lo clasifiquen, pero si estuvieras en buenas relaciones con él, podrías hacer lo que quisieras con el reloj; por ejemplo, imagínate que marca las ocho de la mañana y es la hora de comenzar tus lecciones en la escuela, pues bastaría con girar las manecillas un poco y ya sería la una y media ¡hora de comer!

"

Com l'hora se'ns ha ficat a sobre, no ha donat temps a acabar l'activitat, així que dijous, en la propera sessió, continuarem.

Avui hem arribat fins aquí. Ens veiem en la pròxima classe.

Quarta classe de Gio i Sergi

A la quarta classe d'iniciació a la informàtica hem fet una mica de repàs de la classe anterior: correu Gmail, copiar + enganxar, guardar com i alguna cosa més.

Com a primera part hem seguit amb mecanografia, amb nous exercicis i com a tema nou copiar un text amb un mínim de 2 minuts. Cap ha aconseguit escriure més de 3 línies...

Seguit hem fet que copiessin un document del pendrive o també conegut com a port USB, en el seu escriptori per poder realitzar el primer exercici realitzat per nosaltres. Es tractava que seguissin un PowerPoint, que contenia tota la informació per transformar un document Word ja amb un text per transformar, la idea era que el fessin sols, però van necessitar una mica d'ajuda.

Com a exercici suplementari, hi havia una alumna que ens deia que ella volia tenir el programa de mecanografia a casa, li vam proposar que es compres un pendrive i nosaltres li deixar marca. doncs en la quarta classe portar la seva USB i li ensenyem com instal·lar de manera molt simple el programa al seu PC.

També acabem de crear comptes de correus. L'última part, com en totes les sessions, acabem amb mecanografia i una mica de navegació lliure per internet o pel PC.

dimecres, 20 d’octubre del 2010

Quarta sessió de iniciació a l'informàtica (nivell II)

De nou estem Lídia i Alberto.

En aquesta sessió vam començar ja a fer servir el Word. Però abans d'això, vam fer una petita neteja de l'ordinador, com ho és l'escriptori, la carpeta "Mis documentos". Així que vam començar eliminant les carpetes que ells van crear en anteriors sessions i esborrar-les. Un cop fet això, els vaig dir que a la carpeta "Mis documentos" creessin una carpeta amb el seu nom, i els hi vaig dir que aquesta seria la definitiva per a ells, que ja un cop creada la carpeta a l'ordinador ja no podrien canviar de lloc.

Ja acabat de fer el de les carpetes, vam començar amb Word, o sigui que se'ls va dir que l'obrissin. Els vam passar un full amb un petit text el qual havien d'escriure al Word, així que els vam deixar temps perquè ho fessin. Passat el temps, l'Alberto els va explicar les eines que tenia el Word, com són per exemple la "Negreta," Cursiva ", el" Subratllat ", o el que és també la mida de la lletra o el tipus de lletra. Així que mentre els explicava el que era cada cosa, els anava dient que posessin en pràctica cada cosa perquè vegin la diferència del que és cada un.

A mesura que anaven fent el que l'Alberto els deia, al mateix temps els aconsellàvem que guardessin el progrés pel que pogués passar, no perdre el que ja tenien fet. Se'ns va oblidar dir-los que per guardar el document Word, busquessin la carpeta que van crear per guardar tot el que anaven fent ahi i se'ns va pasar per alt jaja! Però bé, en la següent classe ja l'hi direm i així repassen a veure si es recorden com moure arxius, carpetes i demés coses.

I bé, fins aqui acaba la quarta sessió. Així que ens queda dir, fins la propera!

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Curs d'iniciació a l'informàtica. Tercera sessió.


Hola, som el Cristian i la Vero. Avui hem fet la tercera classe d'informàtica bàsica.

Els nostres alumnes són novells en això de la informàtica, ja se'ls veu una mica més confiats que en les primeres sessions, però encara li queden moltes coses que aprendre. Tenen ganes d'aprendre i això a nosaltres dos ens dóna confiança i motivacions per seguir en les classes amb bon rotllo.

Com sempre hem començat fent un repàs general de les coses més importants de les lliçons anteriors. Hem preguntat coses i el resultat ha estat positiu perquè no es veien tan perduts com ens imaginàvem. Malgrat que aquesta setmana han tingut un dia de festa i ens hem saltat una classe, han estat molt ràpids.


Desprès de fer aquest repàs ràpid, hem començat la classe explicant el tema del teclat. Els hem explicat com era un teclat, les tecles alfanumèriques i sobre tot les especials (control, alt,...) i com posar correctament les mans al teclat.

Alguns exemples del que hem fet:
  • El Control, El Shift, L'Alt, l'Alt GR, Inici, Etc ..
  • Enter, esborrar, Majúscules, Suprimir, Bloq de num, etc.
  • F1, F2, F3, Etc ..

Les pràctiques les han fet en el WordPad. Han anat escrivint i provant les funcions, han de fer més pràctiques, ja que els hi costa una mica. Per acabar els hem dit que guardessin el seu document i que apaguessin el seu ordinador.

Esperem que els alumnes segueixin com van i així continuaran aprenent.

dilluns, 18 d’octubre del 2010

Classe 4 Iniciacio 1 Can Folguera

Hola. Som Ismael i Mario i les nostres classe son dimecres i divendres de 9:30 a 11:00 hores.

Avui a la classe hem tingut apagada general. Estava explicant el Juan sobre què hi anàvem a fer avui i se'n va anar la llum.

I la classe d'avui s'ha suspès.

Així us esperem el dimecres 20 octubre de 2010 a veure si no passa res estrany.

Classe 3 en Can Folguera Iniciacio 1

Hola som Ismael i Mario i les nostres classe són dimecres i divendres de 9:30 i 11:00 hores.

Avui dimecres hem explicat el teclat, les tecles que hi ha i les funcions que fan i ho hem posat en pràctica amb un programa que ve incorporat en Windows que és el WordPad.


Wordpad és un processador de textos bàsic i han escrit el seu nom, cognoms, adreça, etc. i també han escrit un correu electrònic per veure com es posa l '@ i _.

També han conegut el Paint.


És programa que també ve incorporat a Windows. És un programa per fer dibuix i han pintat una mica fent formes, dibuixant amb el pinzell i el llapis.

Aqui ha acabat la classe de dimecres 13 octubre 2010. Us esperem a la següent classe.

divendres, 15 d’octubre del 2010

Tercera classe Sergi i Gio

La primera part hem fet mecanografia amb el typeMaster, un programa que hem estat utilitzant tot aquest temps de curs. Tots han haceptat molt bé aquest programa, fins i tot es repten a sí mateixos amb l'última puntuació que aquest programa els dóna en finalitzar l'exercici.

La segona part hem avançat molt tema, però és el que ells volien. Ens demanaven diàriament que ells volien enviar fotos per correu i poder obrir aquells que a ells els havien enviat.

Primer havien de navegar per Google, per guardar una foto en la nostra carpeta, per enviar-la al company. Cada un d'ells tenia un compte de correu i han après com adjuntar fotos, arxius, rebre i descarregar aquest arxiu a la nostra carpeta i eliminar correus.

Després d'això els hem deixat una estona perquè parcticaran el que han après amb correus que havien rebut.

Per últim els hem passat un powerpint amb l'aplicació del CCO (copia oculta) a l'hora d'enviar un correu, i també ho hem posat en pràctica amb teoria, de correu no desitjat i virus per correus.

Per acabar la tercera sessió ens han demanat continuar amb una mica de mecanografia, i és el que han fet.

En les properes classes ens hem proposat desar documents en un Pendrive (port USB) per intercanviar entre els companys i poder posar-lo en pràctica ells a casa seva.

Fins la propera, malalts de la informàtica.

Tercera sessió de iniciació a l'informàtica (nivell II)

Hola de nou!

Aquesta vegada vam estar la Lídia i l'Isma! L'Isma va substituir a l'Alberto ja que ell estava malalt i no va assistir a la sessió.

En aquesta altra sessió vam fer una cosa molt semblant, per no dir gairebé que el mateix, vam estar creant, movent, eliminant carpetes, però en comptes de fer-ho per la carpeta "Mis Documentos", ho vam fer a través del "Explorador de Windows".

L'única diferència que hi ha és la següent:
  1. La carpeta "Mis Documentos" és així:


2. I la carpeta del "Explorador de Windows" és així:



Diferència de les dues:



Com podeu veure, poques dirferències té. La carpeta "Mis documentos" és la que tot usuari bàsic usa. Els usuaris de nivell avançat veuen més pràctic i còmode el "Explorador de Windows", no m'ho pregunteu perquè no ho se jaja! Però bé, com podeu veure en aquesta última imatge, tenen marcades dues diferències, la part esquerra de la pantalla, que en el "Explorador de Windows" és com una espècie de navegador (per així dir-ho) que permet veure tot el que hi ha l'ordinador d'una tira. Sense haver d'obrir finestra rera finestra, i et pot servir també com cercador, encara que per això, serà millor deixar-lo amb el programa "Cerca". I la de "Mis Documentos" et deixa fer una sèrie d'opcions que dins d'aquestes opcions, hi ha més opcions, aquestes opcions són:

  • Tasques d'arxiu i carpeta
    1. Crear una nova carpeta
    2. Publicar aquesta carpeta en Web
    3. Compartir aquesta carpeta

  • Altres llocs
    1. Escriptori
    2. Documents compartits
    3. El meu ordinador
    4. Els meus llocs de xarxa

  • Detalls

Com veureu, a la imatge també he marcat un petit requadre que fa referència a la icona de les carpetes que serveix per treure o posar el "Explorador de Windows".

Van haver uns petits problemes amb el "Explorador de Windows", ja que hi havia molta gent que es perdia, i no sabia com avançar o s'anaven a on no havien d'anar, però bé, a poc a poc els portem l'Isma, en Joan i jo (Lídia) per on havien de seguir. I bé, a causa que la gent es va perdre, no vam poder començar amb el tema de "Word", així que ja sabeu, la propera setmana aquest serà el tema.

Res més que explicar sobre aquesta sessió, ja que tot es va centrar en el "Explorador de Windows". Espero que us hagi servit d'alguna cosa per saber la diferència d'aquestes dues carpetes. I aquí ens acomiadem fins la propera sessió.

Fins aviat!

Segona classe a Can Folguera (Mario & Ismael)

Hola sóc Mario i us explicaré la segona classe d'iniciació ala imformatica a l'aula Connecta't.

Per començar vam fer un petit repàs de la classe anterior on vam aprendre les parts de
l maquinari i com s'encen i s'apaga l'ordinador.

Després Juan va donar pas a I
smael que va explicar la calculadora, el Paint i el Buscamines per tal que agafaran pràctica amb el ratolí i de pas els símbols de minimitzat, canviar grandària i tancar.

Després la última mitja hora la dediquem a mecanografia on els vam posar el programa
tipyng màster i van fer les diferents activitats del curs de mecanografia.


Aqui us deixo un vídeo que ens ensenya una mica del que és el typing màster.





Un saludo Mario & Ismael.

dijous, 14 d’octubre del 2010

Segona sessió de iniciació a l'informatica (nivell II)

De nou estem Lídia i Alberto!

Anem a explicar la segona sessió de la iniciació a la informàtica. Es va començar amb un petit resum de la anterior classe.

En aquesta sessió, part de la classe la va fer l'Alberto que va explicar com crear carpetes, moure, eliminar i recuperar-les. Ho va explicar de dues maneres possibles de fer-ho.

1. Primer va començar per la carpeta "Mis Documentos". En aquesta carpeta vam començar creant una carpeta amb el botó dret a la zona blanca dins de la finestra "Mis Documentos", a continuació apareixia una finestreta gris amb noves opcions, entre elles una que posa la paraula "Nuevo", prop el cursor en aquesta paraula i apareixerà al costat d'aquesta finestreta gris, una altra finestreta amb més opcions, i buscarem en aquesta nova la paraula "Carpeta", la seleccionem i així creem una nova carpeta. Abans de fer res més, un cop haguem creat la carpeta, hi haurà de posar-li un nom, és millor posar un nom referent al que anem a posar a la carpeta, si són imatges per exemple, ja que menys posar aquesta paraula, o si es dóna el cas que són imatges d'un viatge, posar "Viatge ..." i on hem anat. Un cop fet això, li donem al botó "Intro" o si no, agafem el ratolí i li donem a qualsevol part de la finestra on estiguem realitzant aquesta acció.

2.1. Un cop creada la carpeta, va explicar com moure-la, arrossegar d'un lloc a un altre o fins i tot fer una còpia d'aquesta mateixa. Que cal fer per moure d'un lloc a un altre la carpeta? Molt fàcil, amb el botó esquerre del ratolí, cliquem a la carpeta que desitgem moure (mantenint premut el botó esquerre sense deixar-lo anar), i l'arrosseguem fins a la carpeta que volem que aquest, i quan veiem que estem segur que ho volem posar en aquest lloc, només hem de deixar anar el botó esquerre perquè es traslladi.

2.2. Una altra manera que hi ha de fer aquesta acció és "Cortando". Com? Molt fàcil, amb el botó dret cliquem a la carpeta que desitgem moure, sortirà la finestreta gris amb les opcions, i hi haurà una paraula que posi "Cortar", cliquem en aquesta paraula i farà que la icona (carpeta, document, imatge, etc ) es faci una mica més transparent, així sabrem que tallem bé el que seleccionem. Un cop fet aquesta acció, busquem la carpeta on volem posar el que hem tallat. Un cop tenim en vista aquesta altra carpeta, a la zona blanca d'aquesta finestra fem clic amb el botó dret, sortirà de nou la finestreta gris, i li donarem a la paraula "Pegar". Veurem que s'ha colocat a la carpeta on voliem i ha desaparegut d'on era.

2.3. També hi ha l'opció de "Copiar". És fer la mateixa acció que amb el "Cortar", només amb la diferència que el que fa el copiar és duplicar, no moure'l, molt diferent un de l'altre, si fem el copiar i l'enganxem en una altra carpeta, aquesta no marxa d'on l'hem copiat.

3. Passem de moure i arrossegar carpetes a eliminar-les. És molt senzill, és com les accions anteriors, només que aquí, en comptes de moure o duplicar (copiar), l'esborrem. seleccionem la carpeta, document, imatge, etc., que volem eliminar, i amb el botó dret del ratolí, cliquem sobre aquesta icona, apareixerà de nou la finestreta gris i tindrem l'opció de " Eliminar ". Cliquem sobre aquest nom i ens donarà un avís en el qual et preguntas si estas segur de voler eliminar o no aquesta icona. Si estem segurs, li diem que "Si" i s'eliminara i s'anirà a la paperera. Si li diem que "No", aquesta icona no es mourà d'on l'hem deixat.

4. Què fer si ens hem equivocat en eliminar aquesta icona (carpeta, document, imatge, etc.) i volem tornar a recuperar-lo, molt senzill, anem a la paperera, busquem el que no voliem eliminar, li donem amb el botó dret sobre aquesta icona, sortirà de nou la finestreta grisa, i la opció "Restaurar", un cop fet això, si anem a la carpeta on estava aquesta icona, veurem que la recuperem. Un cop esborrada de la paperera, no hi haurà cap manera de recuperar-lo.

I fins aqui la segona sessió a la iniciació de la informàtica, esperem que us serveixi aquesta introducció.

Fins la propera!

Primera classe en Can Folguera Iniciació a la informàtica 1

Som Ismael i Mario i les Nostres classe són dimecres i divendres de 9:30 a 11:00 hores.

  • A la primera classe vam anar una mica nerviosos, però quan entrem i vam conèixer el grups i ens presentem els nervis es van anar. La primera classe va ser una mica teòrica amb explicació del Hardware, els components (Disc dur, Placa Base, CPU, Memòries Ram etc....) Us deixo un vídeo explicatiu.



  • Explicació de programari: els sistemes operatius (com Windows, Linux etc.)
  • Antivirus (Norton,Colla etc....) i un altre tipus de programes (suite)
  • Explicació del llenguatge de l'ordinador (sistema binari, byte)
  • Explicació dels elements en l'escriptori (Icones i accessos directes) com El meu PC, Paperera de reciclatge.
  • Explicació de la barra de menu inci i el botó inici.
  • I com exercici vam encendre i apagar l'ordinador.

I aquesta és la classe del dimecres 6 d'octubre del 2010

Ens veiem en les següents classes.

dimecres, 13 d’octubre del 2010

Iniciació a l'informatica (nivell II) a Can Folguera

Hola!

Som Lídia i Alberto.

Hem començat a donar les classes de dinamització a Can Folguera d'11:30-13:00 hores amb el Joan. Les classes es fan els dimecres i divendres. Hem tingut 12 alumnes, alguns amb moltes ganes d'aprendre, altres no tant, però bé, tots molt agradables.

En aquesta primera sessió el que vam fer és ajudar els alumnes perquè no es perdin. Alberto va estar amb el portàtil seguint els passos que deia Joan perquè es mostrés a través del projector, i en les petites pauses ajudava a qui es perdia. Jo anava guiant més als que no seguien perquè no savien ben bé com fer-ho.

Es va començar amb una petita introducció de la informàtica, el que és, per què serveix. També explico una mica els tipus de sistema operatius, com és per exemple "Windows", i que no és l'únic sistema operatiu que hi ha, hi ha també el "Linux" o "Ubuntu". Els antivirus que hi ha, com per exemple el conegut "Panda" o el "Avast" un és de pagament i l'altre gratuït.

Després ja entrem amb la explicació de l'escriptori, el que és, el que es veu, com per exemple, coses que es veuen a l'escriptori, les icones, barra de tasques i menú d'inici, la carpeta Els meus documents, la paperera i Mi PC.

Una altra de les coses que va explicar en Joan és el tema de les carpetes, per què serveixen, com crear-les, modificar el nom, eliminar i recuperar de la paperera.

I bé, això és el que vam fer en la nostra primera sessió de dinamització. Seguirem explicant totes les sessions a mesura que es vagin fent.

Fins la propera!

Introducció a la informàtica segona sessió.


Tornem a ser nosaltres, Sergi i Gio

Tornem a estar aqui de nou, per explicar-vos la segona sessió del curs.

Avui com ja sabíem el que ens demanàvenn els nostres alumnes, hem començat amb una mica de repás sobre el ratolí, els dos botons quines funcions tenen i després hem entrat a utilitzar el teclat, no havíem fet res la primera classe sobre teclat, hem pensat que seria bo per a ells per agafar habilitat amb les mans i poder escriure més ràpid.

Els hem deixat el programa de mecanografia (Typing MasterPro) a la barra de tareas minimitzada, també era un exercici per a ells per saber que quan minimitzes es queda a la barra de tareas i no se'n va d'allà, l'han obert i han començat a escriure amb les passes del programa.

Els hem vist bastant bé, s'han defensat amb el teclat. Ja després fet això hem preparat un document Word amb un text i unes imatges, els hem fet copiar i enganxar amb ratolí i teclat les dues maneres que tenim per això. Al final hem aclarit alguns dubtes i hem posat punt final a la segona sessió.

Curs d'iniciació a l'informàtica. Segona sessió.

Hola, som el Cristian i la Vero.

Avui us expliquem com va anar la nostra segona classe del grup d'iniciació a l'informàtica.

Per començar vam fer un petit repàs sobre la sessió anterior, més que res per fer un petit recordatori i per veure si s'enrecordaven. La veritat que sí que s'enrecordaven, tenim un grup molt aplicat. Van explicar breument i per torns que vam fer durant la primera sessió i van ajudar a resoldre alguns dubtes que van sortir mentrestant.

Desprès d'aquest petit repàs d'uns deu minuts, vam començar a fer les classes amb normalitat. Dintre d'aquesta, vam aprofundir en el que ve a ser l'entorn de Windows, sobretot l'escriptori, les icones, els accesos directes, la barra d'eines, el menú inici, ... Els vam ensenyar a crear carpetes i camviar-les de nom, explicar que la paperera de reciclatge és on va tot el que eliminem i els hi vam explicar com buidar-la. Van fer unes activitats per practicar això i per finalitzar els hi vam proposar fer un exercici de Paint. Els vam explicar el programa i així mentrestant anaven agafant pràctica amb el ratolí.





D'aquesta sessió cal dir que va ser una mica més difícil pels alumnes, però tot és proposar més practiques.

Ens veiem a la propera classe!

dilluns, 11 d’octubre del 2010

Curs d'iniciació a l'informàtica. Primera sessió

Hola, som la Vero i el Cristian i avui hem començat a fer de dinamitzadors. Ens ha tocat el grup d'iniciació a l'informàtica de 11.30 a 13.00 en el centre cívic de La Creueta.

Portem 6 alumnes, que són principiants, així que les classes estaràn enfocades a que al final del curs tinguin un coneixement bàsic d'un ordinador. Farem classes d'introducció a Windows, com utilitzar el ratolí, agafar pràctica amb el teclat, fer documents i si donès temps en aquestes 7 sessions, a fer una breu introducció a internet.

Avui com a primer dia, hem plantejat una classe més amena, més de xerrada, per coneixer-nos entre nosaltres, profes i alumnes. Hem començat per presentar-nos nosaltres i hem fet un plantejamet de com serà el curs, amb els seus objectius, horaris i contingut. Desprès, s'han presentat ells i han expossat els seus coneixements sobre la informàtica. Exceptuant dues persones, la resta quasi no ha tocat mai un ordinador.

Deixant les xerrades a part, hem començat a fer una mica de classe, explicant coses bàsiques de hardware. Hem mostrat les peces d'un ordinador, disc dur, memòria RAM, placa base,... i hem explicat una mica de Software, fent una introducció en que ès un sistema Operatiu i el que faran servir, Windows.

Abans d'entrar en el tema, hem fet un breu "curset" de mesures correctes davant d'un ordinador. Postures, distàncies de seguretat de la pantalla, com no forçar els canells quan agafem el ratolí,...


Teníem pensat finalitzar aquí, però malgrat ser nous en l'ús dels ordinadors, han anat molt bè de ritme, així que hem explicat el ratolí. Com s'agafa, el click esquerre, el doble click, arrossegar i el click dret. Finalment per agafar pràctica els hem propossat de jugar al "Mouse trainer".

En conclusió, tenim un grup dinàmic, que s'adapta i sembla sentir-se còmode a l'hora de preguntar i de fer suggeriments. La por que tenen ara mateix, a aquest ritme, acabarà desapareixent durant les següents sessions.

Primera sessió d'iniciació a la informàtica.

Hola som el Sergi i el Giovanni.

Avui hem començat les classes de dinamització a la Creueta Nova.

Hem tingut 4 alumnes i la primera impressió ha sigut bona. Els alumnes han vingut amb ganes d'aprendre, nosaltres veníem amb uns objectius més introductius al que ells ens han demanat, doncs si ens hem quedat una mica sorpressos del que han vingut demanant.

Hem donat una mica de què és el pc? què és la informàtica? però rapidament s'ha llegit tot i hem acabat, després hem intentat continuar sense perdre el fil perquè sino se'ns quedava la classe a mitjes. Hem explicat què és l'escriptori, accessos ràpids, inici, també hem creat carpetes, hem copiat per enganxar a un altre lloc, explicació de com esborrar arxius amb el ratolí, i de l'altre manera amb la tecla supr, també hem anat a la paperera per saber com restaurar arxius, etc...

Anirem posant mentres anem fent més classes, totes les experiencies obtenides.