divendres, 30 d’octubre del 2009

Una visita molt especial

Avui hem rebut una visita molt especial a la Casa d'oficis, a més d'inesperada...


Es tracta de l'alcalde, Manuel Ruiz, que ha conegut de prop la tasca educativa que portem a terme des del Centre Cívic la Creueta.

El grup li ha ensenyat part del treball que realitzem diàriament i l'alcalde s'ha mostrat interessat per l'ús de les noves tecnologies a la ciutat.


Des de la Casa d'oficis agraïm la seva visita i el convidem a seguir el desenvolupament d'aquest projecte, tan innovador com engrescador.

Fins aviat!

Pràctiques a la Granja Soldevila


Jo, la Souraida, he començat a fer una pràctica a la Granja Soldevila...

S'està preparant un curs de Seguridad básica de carretillas elevadoras, que començarà el 4 de novembre, destinat a persones desocupades.


En el grup d'assistents, hi ha persones immigrades que no saben molt de castellà ni de català. Per facilitar l'enteniment del curs, la Granja Soldevila ha programat unes hores d'introducció abans que comenci la teoria amb el docent en el Centre Cívic de la Creueta.

Per això, l'Alba i la Laila, les responsables del Club de Feina, i jo, de la Casa d'oficis, li hem fet un repàs del més important del curs.

El primer dia, he fet el calendari del curs i el dia seguïent, hem fet un resum del llibre Seguridad básica de carretilllas elevadoras. Els altres dies, fem el curs introductori.

Els dies que haig d'anar a la Granja Soldevila i també l'horari són:
  • El dia 20/10/09, de 12:00 a 15:00 h
  • El dia 21/10/09, de 12:00 a 15:00 h
  • El dia 23/10/09, de 9:00 a 12:00 h
  • El dia 30/10/09, de 9:00h a 12:00 h



Souraida Lamzarrah

Què és la Web 2.0?



Qué es la Web 2.0?

Algú encara no sap què és la WEB 2.0?

Segons la wikipèdia, la web 2.0 és:

La representació de l'evolució de les aplicacions d'internet tradicionals cap a aplicacions web enfocades a l'usuari. Es tracta d'aplicacions que generen col·laboració i serveis que reemplacen les aplicacions d'escriptori.

És una etapa que ha definit nous projectes en Internet i que es preocupa per oferir millors solucions per a l'usuari final. Molts asseguren que hem reinventat el que era l'Internet, altres parlen de bombolles i inversions, però la realitat és que l'evolució natural del medi.

Diferències entre web 1.0 i 2.0

Web 1.0
  • Tipus de Web: estática.
  • Període: 1994-1997
  • Tecnologia associada: HTML, GIF.
  • Característiques: les pàgines web són estàtiqueas i mai s'actualizaven
I la

Web 2.0
  • Tipus de Web: col·laborativa
  • Període: 2003
  • Tecnologia associada: Ajax, DHTML, XML, Soap
  • Caracteristiques: simplifica la usabilitat del lloc web, facilita les interaccions, facilita la unió entre els mitjans de comunicació i els continguts.


web 3.0

En el vídeo, han estat parlant de la web3.0. Algú s'ha quedat amb què és? O què ha millorat?

Tornant a la wikipedia, la web 3.0 és com un programa intel·ligent que fa que quan busques alguna cosa, s'emmagatzemi per tal de millorar les recerques d'informació. També ha fet alguns progressos en pàgines en 3d, etc. però per això, encara en queda una mica.

Pàgines com el nostre bloc (http://staperpetua-co.blogspot.com/) és un clar exemple de la web 2.0

dijous, 29 d’octubre del 2009

Classe de Facebook (28-10-2009)



Dimecres dia 28 d'Octubre a les 9:30 hores vaig començar una classe de Facebook als responsables dels centres cívics. Una part de la proposta era formar els responsables ja que no savien com utilitzar Facebook.

La finalitat d'aquesta classe va ser que quan tot ja estigui fet i en marxa, ells sapiguen administrar-ho tot.

Vaig explicar com registrar-se, dues maneres d'agregar amics (que aixó va trigar bastant temps), i aplicacions vàries de Facebook.

En tan sols una sessió d'un hora no va donar temps a explicar-ho tot i alguns no van acabar d'entendre alguns aspectes, així que hi haurà una futura sessió de més temps en la que ja sí que explicaré tot el que cal per poder manejar el Facebook a la perfecció.


Taller d'Iniciació a la Informàtica (7a i 8a Sessió) )

Dimecres, 21 d'octubre de 2009

Hora: de 10:30 a 12:00 hores

En aquesta ocasió, el Juan ens explica d'on ve Internet i posem amb el projector unes fotos de com va el cablejat per a Internet. També mostrem una imatge d'un servidor.


Després, el Juan ens diu que li donem a la icona...


Ens connectem a Internet i la pàgina principal és la pàgina de Google. Google és un programa de cerca. Accedim a la Viquipèdia i busquem Barcelona.

Escollim el text i li donem botó del ratolí còpia, després ens anem al WordPad i li donem a enganxar el text. Canviarem el format del text.

A la següent sessió, terminarem la pràctica del dia anterior.

Divendres, 23 octubre de 2009

Hora: de 11:00 a 12:30 hores

Ens ha ensenyat un nou ratolí per si no tenim mobilitat a la mà.


Continuarem i acabarem amb el WordPad.

També ens ha dit un truc per que amb dues tecles de el teclat bales més ràpid per triar funcions de manera ràpida. És la combinació de tecles. Per exemple:
  • Ctrl+P - Per imprimir un document
  • Ctrl+G - Per guardar un document

I hi ha més opcions, que les aprendran al taller d'Iniciacio 2.

També han estat fent com desar un document a la seva carpeta.

Mireya Caro


dimecres, 28 d’octubre del 2009

Centres Cívics de Santa Perpètua a Facebook? Alguns casos semblants

Durant aquest temps de pràctiques, he rebut l'encàrrec de traspassar la xarxa de centres cívics del poble al món de les xarxes socials.

El que intentem aconseguir amb aquesta idea és que la gent pugui conèixer més a fons cada centre cívic i reforçar el concepte de xarxa aprofitant els avantatges de les xarxes socials.
Abans de tirar endavant aquesta proposta, he hagut de mirar molts exemples a la xarxa d'ajuntaments, regidories o entitats que en el seu dia van decidir tenir presència a Internet.

Com era d'esperar, la majoria van decidir crear-se un perfil a Facebook. I el mateix farem nosaltres a Santa Perpètua, com han fet 7 milions d'usuaris a Espanya.

Un bon exemple seria el de la Regidoria de Joventut d’Illescas (Toledo), que ha obert un espai en Facebook per poder apropar-se més als joves i que aquests deixin en el mur propostes de què voldrien fer en les festes del poble, anunciar alguna activitat i que corri la veu.

Peró hi ha gent que no acepta o no li agrada la idea que un organisme com un ajuntament s’endinsi en el món de les xarxes socials.

Això passa a l'Ajuntament de Calahorra (La Rioja) on una persona en una web ha penjat una crítica irònica sobre el perfil del Facebook d’aquest ajuntament.




Hi ha ajuntaments que no solament han creat un perfil en Facebook, sinó que també ha posat en marxa cursos d’iniciació al Facebook per a gent gran com l’Ajuntament de Zaragoza. Amb això intenten augmentar el grau d’accés a les noves tecnologies i a la societat de la informació en aquesta ciutat.

Una altra proposta que ha fet l’ajuntament de San Andrés del Rabanedo és que abans de fer-se un perfil en Facebook, vol organitzar un congrés al poble sobre xarxes socials per a tota la gent, així captar l’interés dels ciutadans sobre aquest món per després donar-li un bon ús a aquest perfil que es crein.

La política també passa per Facebook ja que els regidors d’aquests ajuntaments estan començant a fer-se perfils al Facebook per poder tractar amb la gent. Molta gent deixa preguntes al seu perfil o això també serveix perque moltes preguntes arribin al ple del consitori com està pasant a Màlaga.

En altres pobles com, el de Los Pedroches, la gent reclama un Facebook o altre xarxa social semblant. Tal és la seva necessitat que la pengen en internet com en aquest cas.

Per la nostra part, de moment començarem formant els responsables de cada centre cívic sobre què és, com s'utilitza i quin ús se li pot donar a una xarxa social com Facebook.


ANTIVIRUS (4): webs interessants

Les pàgines web són:

http://www.avast.com/

Aquesta pàgina permet descarregar-nos un antivirus normal la descàrrega del qual és bastant ràpida. Amb això hauríem d'instal·lar-lo.

A l'hora d'encendre'l, ens demanarà una llicència la qual és molt fàcil d'aconseguir ja que és gratuïta. Entrem en la seva pàgina, en la esquerra tindrem una barra de menú en la qual ens podrem registrar. Ho fem i al cap d'una estona tindrem la nostra clau en el correu que vam posar i ja tindrem el nostre antivirus operatiu.

Com gairebé tots, també té la versió de pagament. Si investiguem un poc més, ens trobarem que en la seva barra de menú tenim fins i tot un arxiu que ens guia durant la instal·lació.

Una altra pàgina és:

http://www.softonic.com/

És una web on trobem tot tipus de programes i més coses per descarregar-les relacionades amb la informàtica.

Allà tindrem a dalt de la web un cercador en el qual introduirem la paraula antivirus i ens sortirà una gran llistat d'antivirus, des de Norton fins el Panda. Clickem en el desitjat i ho descarreguem normalment. Si no sabem com instal·lar el programa, sempre podem posar la paraula antivirus seguit de la paraula tutorial al Google i, normalment, ens sortirà alguna guia d'instal·lació..

Per últim, una de les pàgines que pot resultar interessant, però no tant coneguda és:

http://www.todoprogramas.com/

En la qual podrem trobar manuals de com desinstal·lar antivirus, les alertes dels virus, els tipus de virus que podem trobar i molt més.


Adrià Victoria Llorens

dimarts, 27 d’octubre del 2009

Arreglant els ordinadors de l'Associació de Veïns de la Creueta

La setmana passada ens van demanar un favor...

si podíem mirar els ordinadors de l'Associació de Veïns del barri de la Creueta perquè no anaven molt bé.

Vam acceptar la proposta. Ens els van portar perquè miressim què li passava i ens vam posar a treballar. Vam començar a veure quins errors trobàvem i vam anar provant coses fins que vam trobar el problema.

...LES PILES...

S'haurien gastat i per això sortia aquell error.

També hi havia un ordinador que portava el windows 98 i que no anava. No es podia obrir res d'aquell ordinador i l'altre ordinador, que tenia windows xp, tenia molts comptes d'usuari, però totes estaben buides.

Vam arribar a la conclusió que podíem agafar les peces de l'ordinador del windows 98 i posar-les a l'ordinador que té windows xp.

Després d'haver arribat a aquesta idea, ens vam posar a fer el llistat d'errors i explicar el que podien arreglar. Ara estem a l'espera que decideixin.

Mentrestant, hem muntat aquest vídeo...


dilluns, 26 d’octubre del 2009

ANTIVIRUS (3): Tipus d'Antivirus

Hi ha diverses marques d'antivirus, cadascuna amb les eves característiques especials. Us presentem les més conegudes i una petita definició. Són les seguents:

-BitDefender Antivirus :

BitDefender Antivirus ofereix protecció proactiva d'última generació enfront virus, spyware, temptatives de phishing i robatori d'identitat, sense alterar el seu pc.

Permet l'administració d'una xarxa d'usuaris, configurar remotament tasques d'anàlisi, còpia de seguretat de dades i optimització dels equips en xarxa per tal que s'executin sota demanda o en períodes d'inactivitat.

Kaspersky Anti-Virus :

Kaspersky lab és la companyia que fabrica els antivirus més potents. Kaspersky anti-virus és el protector per a qualsevol tipus de PC més potent i eficaç més poderós fins al moment. La seva base de dades s'actualitza molt seguit perquè els "malware" més recents sigiun eliminats ràpidament. A més de tot aixó, consumeix els mínims recursos possibles a diferència d'altres antivirus .

Funciona com anti-spyware, anti-phishing, anti-spam i és mortal contra qualsevol amenaça de diferent grau.

Peró kaspersky és una comunitat on cada una de les persones que l'integren brinden informació a la companyia perquè l'antivirus sigui cada vegada més potent. Això fa que qualsevol que usi els productes de kaspersky lab se senti segur i protegit .

Norton Antivirus :

Atura virus, cucs, programari espia, correu brossa i més. manté el sistema protegit contra programari maliciós.


McAfee VirusScan Plus:

Atura i elimina proactivament el programari maliciós, estén la cobertura contra nous riscos de seguretat i redueix el cost de resposta davant epidèmies. El temps que transcorre entre un atac i la seva posterior identificació és vital, de manera que com més breu sigui, millor serà. Fins i tot és molt millor si la seva tecnologia de protecció identifica amenaces noves i desconegudes.

En combinar tecnologies avançades per a la prevenció d'intrusos, firewall i antivirus, VirusScan Enterprise abasta una gran varietat d'amenaces. Gràcies a la seva avançada detecció heurística i genèrica, troba virus nous i desconeguts, fins i tot aquells que estan ocults en arxius comprimits.

Avast:

Gràcies a la gran capacitat de detecció de Avast i a un elevat nivell de rendiment, aquest antivirus és capaç d'identificar virus i troians amb eficàcia, minimitzant el nombre de falses alarmes.

Disposa d'una interfície amb dues variants: una versió simple, per a usuaris novells, i una versió avançada, que permet accedir a totes les caracterí-stiques i possibilitats del programa.

Avast compta també amb un robust mòdul de protecció resident i un nou sistema de protecció web en temps real, capaços de detectar els virus abans que tinguin oportunitat d'infectar el teu PC. Les actualitzacions automàtiques a través d'Internet et permeten tenir la base de dades de virus sempre al dia, i la seva perfecta integració amb la shell de Windows et brinda accés a les funcions del programa des de qualsevol racó del sistema.



divendres, 23 d’octubre del 2009

ANTIVIRUS (2): Com funcionen?

Els antivirus van néixer com una eina simple, l'objectiu de la qual és detectar i eliminar virus informàtics. Sorgeixen durant la dècada de 1980.

Amb el transcurs del temps, l'aparició de sistemes operatius més avançats i Internet ha fet que els antivirus hagin evolucionat cap a programes més avançats que no només busquen detectar un virus informàtics, sinó bloquejar per prevenir una infecció per aquests, així com ser capaços de reconèixer altres tipus de malware com spyware, rootkits, etc.

El funcionament d'un antivirus varia d'un a altre, encara que el seu comportament normal es basa en comptar amb una llista de virus coneguts i la seva formes de reconèixer (les anomenades signatures o vacunes), i analitzar contra aquesta llista els fitxers emmagatzemats o transmeses des de i cap a un ordenador. Addicionalment, molts dels antivirus actuals han incorporat funcions de detecció proactiva, que no es basen en una llista de malware conegut, sinó que analitzen el comportament dels arxius o comunicacions per detectar quins són potencialment perjudicials per a l'ordinador, amb tècniques com Heurística, HIPS, etc.

Normalment, un antivirus té un (o més) component resident en memòria que s'encarrega d'analitzar i verificar tots els arxius oberts, creats, modificats, executats i transmesos en temps real, és a dir, mentre l'ordinador està en ús.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Els nostres webs: 4 Shared

Cada vegada treballem amb un volum més gran de fitxers i documents i cada vegada tenim la necessitat de disposar d'ells en diversos llocs: a la feina i a casa, etc. Les memòries flash tenen un risc molt alt de pèrdua (física o virtual) i els cd no són el suport més còmode pel seu trasllat.

Per això, existeixen nombrosos serveis d'emmagatzematge en línia que permeten disposar del nostre material arreu. Només cal crear un compte i ja està.

En aquesta entrada, us presentem un d'ells, 4shared, que potser ens serveix a nosaltres a mode de disc dur virtual per guardar tots els materials multimèdia que anem creant a la casa d'oficis.



4 Shared és una pàgina on pots emmagatzemar arxius, documents, fotografies i música. És com si fos un usb en línia o un disc dur.

Tens moltes opcions i un sistema web d'administració d'arxius impressionant.

Segons fòrums i opinions d'experts, 4shared és el millor servei d'emmagatzematge d'arxius (Hosting) que existeix actualment, ja que:

- Permet emmagatzemar arxius de fins a 100 MB
- Té una capacitat total de 5GB
- Té una senzilla interfície.
- Permet administrar els arxius mitjançant carpetes.
- Permet compartir arxius i carpetes completes.
- Permet emmagatzemar imatges i mostrar-les abans de descarregar-les.
- Permet personalitzar la pàgina de descàrrega.
- És totalment gratuït, encara que hi ha versions de pagament amb millors característiques.
- No caduca si no és que no s'entra en menys de 30 dies.



Pots pensar, bé i per a què vull jo això..

Però si estàs a casa d'un amic i saps que tens allà el fitxer o fotografia que necessites, pots dir-li que es fiqui a la pàgina i que ho miri. O si estàs a la feina i se t'ha trencat l'usb, pots ficar-te a la pàgina i obrir el document que necessitis.

Aquesta pàgina està molt bé per transportar els fitxers des d'un costat a un altre, sense necessitat de tenir-lo en un usb o cd o dvd, amb el perill de pèrdua que això comporta.

4shared

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Taller d'Iniciació a la Informàtica (6a Sessió)

Divendres, 16 d'Octubre de 2009

Horari: de 11:00 a 12:30 hores

Aquesta explicació l'ha donat el Juan.

Vista de Documents: per veure'ls més grans, més petits, en forma de llista o d'icona, en mosaic, etc.

Ens mostra el mateix però més gran. Podem trobar les coses més ràpidament li donem a la llista i no ens dóna els detall.

















Aquesta part l'ha explicat la Mireya:
  • Crear carpetes
  • Posar nom a les carpetes
  • Veure que passa si repetim el nom de dues carpetes
  • Recuperar i Restaurar carpetes eliminades
  • Eliminar les Carpetes arrosegant
Hem creat diverses carpetes per canviar les que hem creat.

Donem un exemple de com es crea una carpeta, li donem un clic amb el botó dret del ratolí i escrivim el nom que volem, per exemple Recepta. A una altra li posem també Recepta, però ens surt una advertència que aquest nom no pot estar repetit. Li posem Recepta1 i ja ens la guarda, ja tenim les carpetes fetes.















Per eliminar una carpeta, seleccionem la carpeta i amb el ratolí, sense deixar anar, s'arrossega cap a la paperera.

Si volem recuperar la carpeta, anem a la Paperera, la seleccionem i li diem Restaura.




















Mireya Caro

Arreglant el servidor de la Granja Soldevila

Durant dues setmanes, el Txema i jo, l'Ivan, estarem en la Granja Soldevila treballant amb el servidor. Aquest servidor és de la marca Compaq i és bastant vell. La nostra tasca és la de fer-lo funcionar perquè feia temps que no funcionava.

El primer dia ens vam passar la major part del temps netejant-lo per un millor funcionament perquè tenia massa pols a sobre.



Després de finalitzar la neteja, que va quedar bastant net, vam començar a actualitzar els drivers perquè abans de començar amb l'instal·lació del sistema operatiu en els servidors s'ha de fer aixó. Vam utilitzar el CD de SmartStart per actualitzar-los.



Va sorgir un problema ja que no funcionava el reproductor de compact disc i vam haver de canviar-lo per un de nou. Com no coneixíem l'estructura de la màquina, perquè és diferent als ordinadors normals, vam haver d'anar desmuntant la màquina fins que vam trobar la manera de poder treure el vell i ficar el nou. Sense adonar-nos, vam deixar el servidor despullat.


Ara mateix estem en mig de la instal·lació del sistema operatiu Windows Server 2000. Instal·lem l'antic perquè el 2003 no creiem que l'aguanti la màquina.

Si voleu, mireu el vídeo que hem fet...

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Taller d'iniciació a la Informàtica (5a Sessió)

Dimecres, 14 octubre del 2009

Horari: de 10:30 a 12:00 hores

Avui el Juan ens ha dit que expliquéssim com funciona el Paint, un programa de dibuix que ve amb Windows per defecte.

Ha explicat una mica com fer servir algunes eines d'aquest programa.


Aquesta és la pràctica que hem fet.



Però això els ha costat una mica i alguns no els hi sortia la pràctica. Per això, també hem fet una altra pràctica una mica mes senzilleta. Consistia en què ells fessin un cilindre mitjançant dues rodones. Després, amb l'eina per dibuixar línies curves, unien les rodones i havien de generar la curvatura fent clic al mig de la línia. Ells deien que que li pasava, que la línia estava boja.


ANTIVIRUS (1): Què és un virus informàtic?

Un virus informàtic és un malware que té per objecte alterar el normal funcionament dels ordinadors, sense el permís o el coneixement de l'usuari. Els virus, habitualment, reemplacen arxius executables per altres d'infectats amb el codi d'aquest. Els virus poden destruir, de manera intencionada, les dades emmagatzemades en un ordinador, encara que també n'existeixen altres més "benignes", que sol es caracteritzen per ser molestos.

Els virus informàtics tenen, bàsicament, la funció de propagar-se a través d'un programari, no es repliquen a si mateixos perquè no tenen aquesta facultat com el cuc informàtic, són molt nocius i alguns contenen a més una càrrega danyosa (payload) amb diferents objectius: des d'una simple broma fins realitzar danys importants en els sistemes o bloquejar les xarxes informàtiques.

El funcionament d'un virus informàtic és conceptualment simple. S'executa un programa que està infectat, en la majoria de les ocasions, per desconeixement de l'usuari. El codi del virus queda allotjat en la memòria RAM de la computadora, encara que el programa que el contenia hagi acabat d'executar-se. El virus pren llavors el control dels serveis bàsics del sistema operatiu infectant, de manera posterior, arxius executables que siguin cridats per a la seva execució. Finalment s'afegeix el codi del virus al del programa infectat i es grava en disc, amb el qual el procés de replicat es completa.


Ara per ara, els troians s'estan fent forts dins el món del codi maliciós en la seva lluita per apropiar dels nostres pc's. L'any 2008 un 40% de les infeccions va ser mitjançant troians, però segons els experts això està a punt de canviar i s'espera que els troians siguin el codi preferit pels amants de l'aliè.

L'any 2009 va començar amb l'atac més fort en els darrers quatre anys: el cuc Downadup, també conegut com Conficker, va infectar més de 9 milions d'ordinadors per una vulnerabilitat del sistema operatiu. Aquest cuc era capaç de transmetre's a través de dispositius USB.

Un cop a l'equip, Conficker podia descarregar altres programes maliciosos, espiar a l'usuari o permetre a un tercer fer un ús fraudulent de l'equip.

D'altra banda, i de la mà de la crisi, vindrà una altra de les principals amenaces de seguretat informàtica de 2009: els correus electrònics amb ofertes de treball fraudulentes per blanquejar diners. A l'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació confirmen que aquest tipus de spam (correu no desitjat) ha crescut en els últims mesos davant el major nombre d'aturats.

Així que tingueu cura i un bon antivirus instal lat, i si us instal·leu un firewall, encara millor.


dilluns, 19 d’octubre del 2009

Els nostres webs: Skype

Avui parlaré de la telefonia IP amb Skype.

http://www.skype.com/intl/es/

Pots trucar gratis... Descarrega el programa fàcilment.

Si ja l'has descarregat i també el teu amic, pots començar a usar el que és veritablement bo, com trucar completament gratis i amb una excel.lent qualitat de veu des del teu PC.

Això és el millor de Skype: pots usar la teva connexió a Internet i convertir el teu PC en un telèfon per fer trucades entre usuaris de Skype. Això sí, tu i el teu amic necessiteu auriculars amb micròfon per parlar entre vosaltres.

També pots usar Skype per fer trucades a tarifes formidables a telèfons fixos i mòbils. Skype no es limita a trucar entre usuaris de skype i a trucades econòmiques locals, nacionals i internacionals a telèfons fixos i mòbils. Amb Skype pots fer molt més que això

Per començar, per què no enviar missatges de text directament des de Skype, desviar una trucada al teu telèfon mòbils o configurar un nombre d'Internet perquè els teus amics, familiars i col.legues facin trucades locals des del seu telèfon comú i corrent al teu Skype, en qualsevol lloc del món on estiguis?

Imagina't!



Adrià Victoria

divendres, 16 d’octubre del 2009

Iniciació a la informàtica 2

El dia: 13/10/09

Hora: 10:30h

Hem anat a Can Folguera per fer el taller de l'aula connectat.

Hem començat a explicar el tema que hem de donar avui.

Després ha començat l'Adrià a explicar com crear carpetes amb diferents maneres. Quan ha acabat la seva explicació, he començat jo a explicar com eliminar les carpetes amb diferents maneres.

Una vegada que hem acabat l'explicació de les carpetes, ha començat el Juan explicant el següent:
  • L'explorador de Windows.
  • Des del menú d'inici.
  • Des de finestres.
  • Col.lapsar i desplegar les carpetes.
  • El botó pujar un nivell.


















Quan Juan donava l'altre part de la classe, nosaltres estàvem per cada alumne per ajudar-los a fer les pràctiques.

Souraida i Adrià

Taller d'iniciació a la informàtica ( 4ª Sessió )

Divendres, octubre 9, 2009
Horari de 11:00 a 12:30
A la classe anterior vam comentar per sobre com funciona el Wordpad. Avui hem començat a escriure una mica i a guardar el document.

El Juan ens explica que el document l'hem guardat a Els meus Documents. Obrim els meus documents i veiem que els arxius seu tenen la W. Aquest és l'icona d' un programa en concret, el Word, un processador de textos.



Presenta el programa i ens explica com funciona la barra de formats del programa.





Estil
.- Aplica un estil existent o registra un estil segons un exemple. (FORMAT-ESTIL).

Font .- Canvia el tipus de lletra de la selecció (FORMAT-FONTS)

Mida font .- Canvia la mida de la lletra de la selecció (FORMAT-FONTS)

Negreta .- Activa / desactiva la negreta a la selecció. (FORMAT-FONTS)
Cursiva .- Activa / desactiva la lletra cursiva a la selecció. (FORMAT-FONTS)

Subratllar .- Activa / desactiva la lletra subratllada. (FORMAT-FONTS)

Alinear a l'esquerra .- Alinea el text a l'esquerra del document.

Centrar .- Alinea el text a la part central del document.

Alinear a la dreta .- Alinea el text a la dreta del document.

Justificar .- Alinea el paràgraf en els marges esquerre i dret.

Color de font.- canvia el color de la lletra.


Mireya Caro

dijous, 15 d’octubre del 2009

Els nostres webs: MYSPACE.COM (per a músics)

Jo voldria recomanar "myspace.com" perquè és una pàgina que utilitzo i la veritat és que m'agrada l'experiència.

Pot servir només com una pàgina més de xarxes socials, és a dir, per a comunicar-te amb amics o familiars etc. o conèixer gent nova; però, l'autèntica gràcia del myspace és que és una xarxa social molt més enfocada a un sector en particular, el "musical".


Encara que també han tret els de "myspace còmic" i "myspace cineasta".

Myspace per a músics et permet posar-hi els teus temes, cançons, etc. (qualsevol tipus d’arxiu de so que no et comprometi per temes de drets d’autor) També la teva informació, fotos, etc. i et permet utilitzar una opció que és la de “favorits” on crees en la teva pròpia pàgina diferents accessos directes als myspace de qui tu vulguis (amics, familiars, etc.) de la mateixa manera que es pot fer a l'inrevés.

Comptes amb l'opció de veure el teu editor de perfil (que és des d'on treballes en iniciar sessió) o pots veure l'acabat del teu perfil (que és el que veurà qualsevol persona que entri en el teu myspace).



(Editor d'un myspace)




(Perfil d'un myspace)



Òbviament també comptes amb la típica opció de “comentar” amb la qual et pots comunicar amb gent d’arreu del món.

Myspace permet aquell músic principiant o no tant principiant, però sense mitjans econòmics, a donar-se a conèixer, encara que està clar que hi ha de posar de la seva part.

Myspace també compta amb una opció de missatgeria.

És una bona pàgina tan si ets membre com si només vols mirar pàgines dels que són membres.


Proveu-la!


Taller d'iniciació a la Informàtica (3ª sessió)

Dimecres 7 octubre
Hora 10.30 a 12.00

Avui hem vist com funciona el botó INICI.


Amb el botó esquerre del ratolí anirem al menú Inici.

El principi de la finestra us indica els prograna preferits. Aquesta llista es pot esborrar. També podem tancar sessió, podem fer que el nostre escriptori sigui privat que no ho pugui veure ningú més que tu...

El botó d'Apagar serveix per tancar l'ordinador complet.

Els botons que estan a la barra d'inici, a la part dreta, són carpetes. Veiem que tenim accés a Els meus documents.




PARTS DEL MENÚ INICI:
  1. La columna esquerra, a la part superior, té l'accés a Internet i al correu electrònic.
  2. A la part inferior, hi ha una llista de les aplicacions utilitzades recentment.
  3. a baix de tot, té l'accés a tots els programes.
  4. La columna dreta mostra Els meus documents, La meva música, MiPc, Els meus llocs de xarxa, etc.
  5. Sota les columnes tenim els botons tancar sessió i apagar l'equip

En aquesta sessió, també vam explicar com funciona la calculadora, un programa molt senzill que sempre està instal·lat a Windows.

Veiem com fer operacions senzilles amb la calculadora, però utilitzant el ratolí. Farem una operació molt senzilla.

50x10=60









També aprofitem per explicar una mica com funciona el teclat.









Fa temps, hi havia dues classes de teclats:


1. Teclat que no va prosperar
Dvorak







2. Eel més actual
Qwerty










D'altra banda, va començar a explicar per sobre el funcionament del WordPad, un programa molt senzill pel tractament de textos.





Mireya Caro

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Iniciació a la informàtica 2

Els dies 6 i 8 d'octubre de 2009, hem anat a can Folguera a les 10:30h per fer el taller de iniciació a la informàtica 2 amb el Juan.

Aquests dies hem fet diferents temes. El primer de tot, Juan, el docent d'aquest grup, ha fet el repàs de la setmana passada que era: com crear una carpeta a Els meus documents i com buscar-la.

Jo, la Souraida, i l'Adrià hem preparat un tema per donar-lo a la classe. Ho hem preparat en el Centre Cívic la Creueta amb l'ajuda del nostre docent Sergi. Hem preparat el següent:
  • Funció del teclat.
  • Un exercici en word.

A les classes han vingut 8 persones, Després de l'explicació de Juan, ha explicat l'Adrià com funciona el teclat del PC. Jo he explicat un exercici en word, hem copiat un text en word i desprès li hem posat espai amb el tabulador, vinyetes i inserir una imatge, i també el funcionament dels teclats.

Aquesta és la practica de teclat que hem fet en classe:



les meves pràctiques: Souraida Lamzarrah

Aquesta setmana hem començat a fer les pràctiques.

Jo he d'anar a Can Folguera per fer un taller a l'aula connectat. He d'anar els dimarts i els dijous per fer el taller d'iniciació a la informàtica 2, d'11:00 a 12:30 h. Al taller expliquem coses bàsiques: que és windows xp , mi pc, mis documentos, etc. Aquest taller ho estic fent amb l'Adrià Torro.

També estic preparant un manual d'acollida per la Granja Soldevila amb la Mireya. ho estem fent els dimarts, els dimecres i els dijous. Un manual d'acollida és el document de presentació de l'organització que permet comunicar als nous professionals que s'incorporen als equips, els aspectes més bàsics i generals de l'entitat.

D'altra banda, els dilluns i els divendres estem fent formació de disseny web.

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Els nostres webs: FLICKR

En l'últim programa de la ràdio de la temporada, cadascú deia un web. Aquest és el meu


www.Flickr.com

Flickr és un lloc web que permet emmagatzemar, ordenar, buscar i compartir fotografies i vídeos online. Actualment Flickr compta amb una important comunitat d'usuaris que comparteix les fotografies i vídeos creats per ells mateixos.

Aquesta comunitat es regeix per normes de comportament i condicions d'ús que afavoreixen la bona gestió dels continguts.

La popularitat de Flickr es deu fonamentalment a la seva capacitat per administrar imatges mitjançant eines que permeten a l'autor etiquetar les seves fotografies i explorar i comentar les imatges d'altres usuaris.

Flickr compta amb una versió gratuïta i amb una altra de pagament. Actualment, els subscriptors de comptes gratuïts poden pujar 2 vídeos i 100 MB en fotos al mes, mentre que els subscriptors de comptes disposen d'espai d'emmagatzematge i ample de banda il·limitat.

El novembre de 2008, Flickr albergava més de tres mil milions d'imatges i cada minut s'afegeixen a Flickr al voltant de 5000 imatges noves.

Si ets artista o simplement vols ensenyar les teves imatges, Flickr és el teu lloc.



Un exemple és la pàgina web www.flikr.com/amanitutiplastikus

És un exemple d'un compte. La persona en qüestió és una fotògrafa i dissenyadora, que, com es pot veure, utilitza la càmera i el Flickr simultàniament.